Анджелина Манго спечели 74-ия фестивал на италианската песен “Санремо. В 

...
Анджелина Манго спечели 74-ия фестивал на италианската песен “Санремо. В 
Коментари Харесай

Анджелина Манго спечели #74 Сан Ремо

Анджелина Манго завоюва 74-ия фестивал на италианската ария “Санремо ”. В  конкурсната стратегия участваха 30 реализатори, събитието мина при извънреден зрителски интерес.

Дебютантка на фестивала, само че победителка, 22-годишната  Анджелина Манго победи с песента La noia (Досада) и с това завоюва златната статуетка с палма и лъв знаци на града Санремо. Тя завоюва премията и за музика и тази на рецензията, която пресцентърът отсъди и на Лоредана Берте за песента “Pazza ” (Луда).

За кавър в дует с сътрудник на известна италианска или задгранична ария, сребърната статуетка на фестивала завоюва неаполския рапър Geolier. Той изпя неаполски медли с рапърите Guè, Luchè и поп звездата Джиджи Далесио.

Фестивалът мина при извънреден зрителски интерес с връх 68%, с присъединяване на 170 музиканти и артисти на кавър конкуренцията.

Заради избора на песните от артистичния шеф Амадеус – някогашен диджей, Санремо 2024 ще се запомни като денс фестивал и затвърдил се дом на италианската ария. Анджелина Манго ще показа Италия на състезанието “Евровизия ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР