Анджелика-Гая, 5-годишната дъщеря на двукратния сребърен олимпийски медалист Петър Мерков,

...
Анджелика-Гая, 5-годишната дъщеря на двукратния сребърен олимпийски медалист Петър Мерков,
Коментари Харесай

5-годишната Анджелика изненада гостите на откриването на Европейското по кану каяк с невероятно изпълнение на „Извор вода“

Анджелика-Гая, 5-годишната щерка на двукратния сребърен олимпийски медалист Петър Мерков, изненада гостите на откриването на европейското състезание по кану каяк за мъже и дами и пара кану в Пловдив с неповторимото си осъществяване на песента „ Извор вода ” дружно с групировка за достоверен фолклор „ Куклици ”. На церемонията участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, президентът на Европейската асоциация по кану каяк Алберт Уудс и ръководителят на Българската федерация по кану каяк (БФКК) Васил Мирчев.

„ Усилията на страната, общината и Българската федерация трансфораха Пловдив в един от международните центрове на гребните спортове – съобщи Кралев. - Тук е елитът на европейския кану каяк, като имаме и 6 лодки олимпийски първенци от игрите в Рио де Жанейро. Много от вас са идвали и различен път в Пловдив и знаят, че се оправяме чудесно с организирането на сходни надпревари. Искрено се надявам, че тези, които сте тук за първи път, ще запазите България и Пловдив в сърцето си и ще се връщате с огромно предпочитание.

Българите са 13, разпределени в 10 лодки. Общо вземат участие 780 състезатели от 36 страни, 78 са спортистите с увреждания. Първенството бе намерено от Алберт Уудс, който похвали родната федерация за свършената работа и благодари на Министерството на младежта и спорта (ММС) за оказаната финансова поддръжка. ММС финансира шампионата с 400 000 лева Георги Титюков приветства задграничните посетители с „ добре пристигнали ” и посочи, че от града са  тръгнали доста призьори от олимпийски игри и шампионати на света и Европа. Васил Мирчев благодари на спортното министерство и Община Пловдив за поддръжката, която централата е получила при организирането на шампионата.

Първенството завършва в неделя, а от 19 до 23 юли Пловдив е хазаин на международно състезание по гребане за мъже и дами до 23 години.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР