Анди Мъри завърши изключителната си седмица на Чаланджър турнира в

...
Анди Мъри завърши изключителната си седмица на Чаланджър турнира в
Коментари Харесай

Втора титла в рамките на месец: Анди Мъри откри триумфално сезона си на трева!

Анди Мъри приключи изключителната си седмица на Чаланджър шампионата в Сърбитон по допустимо най-хубавия метод, откакто показва класата си за игра на тревни кортове и завоюва втората си купа в границите на последния месец. Бившият номер едно изнесе същинска тенис лекция на противниците си в хода на домашната си конкуренция и загуби едвам един сет в границите на пет срещи, с цел да ознаменува през днешния ден впечатляващото си показване до момента, надделявайки безапелационно над Юрий Родионов във финала - 6:3 6:2. По този метод британецът, който през май месец сграбчи оценката в Айкс-ен-Провенс потвърди, че решението му да пропусне Ролан Гарос, се е оказало вярно и наподобява в оптимална форма за Уимбълдън, като идните дни ще се включи на Чаланджър надпреварата в Нотингам, за което получи " уайлд кард ".

Двубоят нямаше изключително обещаващ старт за сър Анди, който още в дебютното си подаване трябваше да избавя брейкбол, само че съумя да се активизира и с помощта на чудесно функциониращия си сервис напрегнат, удържа гейма си. Оттам насетне последователно Мъри стартира да придобива самодейността на корта, като честите му излизания на мрежата всяваха ужас в дейностите на австриеца, чиито неточности прогресивно набъбваха, до момента в който за състезател от ранга на трикратния първенец от Шлема се оказа детска игра да реализира основен пробив в средата на сета, донесъл му след това задатък в общия резултат на срещата.

С настъпването на втората част разликата в класите върху тревното покритие стана все по-видима, при което международният номер 134 нямаше никакво противопоставяне против комбинациите на локалния любим, който изпипа до съвършенство ударите си в атакуващ проект, пласирайки уинър след уинър. Подемът в представянето на Мъри пък му донесе голям брой дивиденти, измежду които пет следващи извоювани гейма, като с това си деяние британецът на процедура изцяло обезкуражи своя съперник и необезпокоявано постави точка на разногласието, подпечатвайки трофея си.

The moment secured his first title on home soil since 2016
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР