Анатолий Чубайс, известен като бащата на приватизацията в постсъветска Русия

...
Анатолий Чубайс, известен като бащата на приватизацията в постсъветска Русия
Коментари Харесай

Чубайс напусна болницата в Италия. Ще се възстановява в Германия -

Анатолий Чубайс, прочут като " бащата " на приватизацията в постсъветска Русия и който напусна поста си в Кремъл поради войната в Украйна, е изписан от болница на остров Сардиния след лекуване.

Това заяви италианският ежедневник " Република ", като означи, че 67-годишният Чубайс е отпътувал за Франкфурт на Майн, с цел да постъпи в рехабилитационна клиника, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На 1 август два самостоятелни източника разкриха, че Чубайс се намира в на европейска болница с рядко имунно заболяване. Според източниците той страда от Синдром на Гилен-Баре - болест на имунната система, която поврежда периферната нервна система. Някои медии и съветски опозиционни деятели изрекоха съмнение, че Чубайс.

" Република " показва, че резултатите от токсикологичните проби не са огласени, само че пациентът е реагирал на лекуването, тъй че лекарите са уверени, че става дума точно за този синдром. Според вестника Чубайс се усеща по-добре и през вчерашния ден сутринта е излязъл от болничното заведение " Матер Олбиа ", без непозната помощ.

Анатолий Чубайс, който на времето бе началник на канцеларията на президента Борис Елцин, след това влезе в екипа на Владимир Путин. Той бе специфичен представител на Кремъл за връзки с интернационалните организации, преди да подаде оставка. На 23 март, близо месец след началото на съветското настъпление в Украйна, Чубайс подаде оставка и напусна Русия, напомня Ройтерс.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР