Анастасия Павлюченкова се класира на финал на турнира по тенис

...
Анастасия Павлюченкова се класира на финал на турнира по тенис
Коментари Харесай

Известни са финалистките на тенис турнира в София

Анастасия Павлюченкова се класира на край на шампионата по тенис "Пан Пасифик " в Токио (Япония) с награден фонд от един милион $. Рускинята победи с 6:0, 6:7 (4) и 6:4 поставената под номер 7 в схемата Анджелик Кербер от Германия.

Павлюченкова затвори изрично първия сет с 6:0, само че във вторият след замяна на пробиви се стигна до тайбрек, който Кербер завоюва макар, че бе неуверена първоначално.

Решителният сет стартира повече от добре за германката, която дръпна с 3:0. Павлюченкова сподели здрави нерви и се върна в мача за 3:3, като по-късно проби за 4:3 в своя изгода. Това и даде убеденост и справедливо място на край.

Защитаващата купата си от предходната година Каролине Возняцки победи поставената под номер 1 в схемата Гарбине Мугуруса от Испания с 6:2 и 6:0.

Шампионката от "Уимбълдън " 2017 Мугуруса бе равностойна при започване на първия сет, само че по-късно загуби централизация и отстъпи с 2:6.

Вторият сет мина под тоталната доминация на Вожнячки, която проби на три пъти подаването на своята съперничка, с цел да затвори мача с 6:0.

Возняцки завоюва купата от шампионата "Пан Пасифик " през 2010 и 2016 година, като доближи до финалния дуел и през 2014 година. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР