Анализатори очакват раздвижване на сделките между софтуерни компании(снимка: CC0 Public

...
Анализатори очакват раздвижване на сделките между софтуерни компании(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Големи сделки се очакват на софтуерния пазар


Анализатори чакат оживление на покупко-продажбите сред софтуерни компании
(снимка: CC0 Public Domain)

Продажбата на Slack Technologies, която създава известния инструмент за съдействие, може да провокира нова вълна от сливания и придобивания (M&A) на софтуерния пазар през 2021 година Това мнение изрази анализаторът Дан Айвс от Wedbush.

Продажбата на Slack също може да тласне Гугъл към огромни партньорства на облачния пазар през идващите 3-6 месеца, с цел да бъде в крайник с съперници като Amazon, Microsoft и Salesforce, предвижда Айвс.

, която се спряга за покупател на Slack, господства на пазара за CRM програмен продукт, където конкурира Microsoft. Преди врече се появиха информации, че Microsoft обмисля да закупи Slack, само че договорката не се реализира. По-късно Microsoft пусна.
още по тематиката
За договарянията на Salesforce със Slack се разчу преди няколко дни. Източници като Уол Стрийт Джърнъл оповестяват, че се приготвя такава договорка. Очаква се двете компании да разгласят съглашение още тази седмица.

За Марк Бениоф, основният изпълнителният шеф на Salesforce, това ще бъде стъпка към смяна на играта, която ще разреши на компанията да разшири още повече своя бизнес с артикули за съдействие на фона на възходящи разноски на бизнесите за облачни услуги.

Сделката за закупуване на Slack може да бъде една от най-големите в Съединени американски щати в историята на ИТ промишлеността, отбелязва CNBC. Може да се съпостави с за 34 милиарда $, с за 27 милиарда $ и за 19 милиарда $.

Пандемията форсира растежа на бизнеса на Slack, защото мигновените известия и други принадлежности за отдалечена връзка станаха още по-търсени. Акциите на Slack нарастнаха с 59% от началото на 2020 година В последния си тримесечен доклад компанията съобщи, че има над 130 000 корпоративни клиенти, което е с 30% повече от предходната година.

Slack обаче е изправен пред мощна конкуренция в решенията за отдалечена взаимна работа, в това число от Microsoft. Освен това компанията към момента не е осъществила облага от първичното си обществено предложение на акции през предходната година.

може да бъде интелигентен ход и за двете страни. Компаниите оперират в сегмента на разработчиците на програмен продукт и са отдадени на възстановяване на бизнес интервенциите. Salesforce продава заоблачен програмен продукт за връзки с клиенти, както и други корпоративни приложения за услуги като маркетинг и разбор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР