Анализаторът на Ботев Пловдив Виталий Лехенченко вече осем дни се

...
Анализаторът на Ботев Пловдив Виталий Лехенченко вече осем дни се
Коментари Харесай

Анализатор в Ботев Пд се крие от бомбардировките в Украйна

Анализаторът на Ботев Пловдив Виталий Лехенченко към този момент осем дни се укрива в мазе в родния си град Чернигов поради ситуацията в Украйна след нахлуването на съветски войски на територията на страната. Това стана ясно от обява на неговата брачна половинка Олга Соловьова във „ Facebook “.

„ Седим си в мазето, на улицата сирените вият към този момент час и половина. Самолетите прелитат над главите ни, чуваме бомбардировката. Осем дни към този момент сме в мазетата. Това е съветският мир (свят)… “, написа Соловьова в обществената мрежа (б.ред. - съветската дума мир на български значи, както мир, по този начин и свят).

Трябва да се означи, че обявата ѝ е от 3 март. Тогава тя показа фотоси и от разрушени здания в Чернигов, който цяла седмица е подложен на яростен обстрел с ракети и артилерия от съветските сили. Оттогава Соловьова няма нови изявления във Facebook.

Виталий Лехенченко е роден на 13 октомври 1980 година в Чернигов, където се беше прибрал след края на зимната подготовка на " канарчетата ". Началото на военните дейности на украинската територия му попречиха да се завърне в България. Като украински жител той предстои на готовност и е задължен да не напуща страната. Освен това има и военно обучение от Харковския институт на военно-въздушните сили.

Лехенченко беше показан като част от щаба на Азрудин Валентич в Ботев Пловдив на 16 декември. При „ канарчетата “ заема длъжността на основен анализатор. Преди това е изпълнявал сходна служба в Шахтьор Донецк.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР