Анализът на черните кутии на сваления по погрешка през януари

...
Анализът на черните кутии на сваления по погрешка през януари
Коментари Харесай

Сваленият в Иран украински самолет е ударен от 2 ракети през 25 секунди

Анализът на черните кутии на сваления по простъпка през януари в Иран украински пътнически аероплан сочи, че той е бил ударен от двете ракети с интервал от 25 секунди и пасажерите са били живи известно време след първия гърмеж, заяви през днешния ден ирански представител, представен от Ройтерс.
Още по тематиката
Изявлението на ръководителя на иранската организация за гражданска авиация Турадж Дехгани Зангане е първият формален отчет за наличието на записаните данни, изпратени във Франция за разчитане през юли.

Самолетът бе свален с ракета " земя-въздух " на 8 януари малко след излитането си от Техеран.

Иран след това призна, че въоръжените му сили са позволили " пагубна неточност " на фона на тогавашното изостряне на напрежението със Съединените щати. Всички 176 души в самолета починаха. Втората ракета е блъснала самолета 25 секунди след първата, само че единствено 19 секунди от този интервал е записан поради провалите от първата ракета, сподели Зангане, представен от националната иракска телевизия.

" 19 минути след първия ракетен удар гласовете на водачите в кабината сочат, че пасажерите са живи (...) 25 секунди по-късно втората ракета удря самолета, " показва той.

По думите на Зангане двамата водачи и инструкторът в кабината са се опитвали да запазят надзор върху самолета до последния миг. Анализите на данните на черните кутии не би трябвало да се употребяват за политически цели, съобщи Зангане.

Над 20 души са наказани на затвор до 20 години в Иран за присъединяване в мирни митинги против свалянето на самолета, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР