Анализ на Икономическия и социален съвет ще изследва какъв е

...
Анализ на Икономическия и социален съвет ще изследва какъв е
Коментари Харесай

Каква част от хората в България са работещите бедни?

Анализ на Икономическия и обществен съвет ще изследва какъв е профилът на явлението „ работещите небогати ". Проучването е възложено от депутатите в Народното събрание, а една от задачите е да покаже дали „ работещите небогати " у нас са единствено хора с ниска подготовка, които са на минимална работна заплата.

Пред Радио София председателят на Икономическия и обществен съвет Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански отношения  от Университета за изясни, че без значение, че се усилва заетостта, а безработицата понижава, обсегът и броят на „ работещите небогати “ не се трансформира, а по-скоро нараства.

„ Важните тематики, които би трябвало да изследваме са какъв е профила на „ работещите небогати “. Не единствено от вида претовареност, дали е на цялостно или ненапълно работно време, само че и какъв е районният профил. Какви са просветителните степени на част от хората, мъже-жени – трендове, възрастовата категория също има голямо значение. Всички тези обособени профили ще бъдат доразвити “, сподели Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански отношения  от Университета за.

По думите й, откакто се направи разбивка по обособените параметри, ще може да се създаде съответно таргетиране на разнообразни ограничения. Тя добави, че постоянно младежите, до 29 годишна възраст, не работят по специалността си.

„ Има много съществено скупчване на младежи с висше обучение в огромните градове. Тази тематика ще има потребност и от спомагателни разбори “, разяснява Русинова.

Тя посочи, че във връзка с „ работещите небогати “ е добре да се види обособения профил на хората, които е допустимо да изпаднат в риск и да попаднат в тази категория.

„ Последните години, когато става въпрос за приходи, се разяснява единствено тематиката за минималната работна заплата. Нужно е да има малко по-целенасочена политика във връзка с приходите, която касае качеството на заетостта, данъчно-осигурителната система и всички тласъци и ограничения за съвместяване на фамилен с професионален живот и тласъци, които са ориентирани освен към служащия, само че и към компаниите и работодателя “, акцентира Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански отношения  от Университета за.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР