Аналитичната компания KPMG, техническият университет на Дания (DTU) и необявена

...
Аналитичната компания KPMG, техническият университет на Дания (DTU) и необявена
Коментари Харесай

Нов проект за използване на квантов компютър за избор на акции на фондовата борса

Аналитичната компания KPMG, техническият университет на Дания (DTU) и необявена към този момент европейска банка използваха квантовия компютър за разбор на финансовия пазар . Партньорите са построили модел с квантови логаритми, който учи държанието на вложителите и дава самостоятелни рекомендации, като да вземем за пример, кои акции да бъдат купувани и по кое време си коства да бъдат продавани, с цел да се получи оптималната облага. D-Wave сподели високи резултати при работа с 65 разнообразни актива, само че при разширение на задачата точността на квантовите калкулации пада. Засега изчислителната мощност на квантовите компютри не е задоволителна за обработката на цялата пазарна информация.

Авторите на плана споделиха, че си избрали квантовия компютър поради зрелостта на употребяваната в него технология. Направени са разнообразни проби в границите на няколко стадия за да бъде преценена продуктивността на квантовия компютър.

Сравнявайки изчисленията на квантовия компютър и на мощен типичен компютър откривателите откриха, че резултатите на D-Wave и на класическия компютър, работещ посредством метода на грубата мощ, не се разграничават до момента в който вземат участие 15 актива, само че по-късно квантовите калкулации стартират неведнъж да изпреварват тези на класическия компютър. Конвенционалният компютър е спрял да пресмята, когато активите са стигнали до 25 на брой, като по-късно на тази компютърна система не са достигнали ресурсите за обработката на толкоз огромни размери данни. Моделът, на D-Wave съумява да доближи до 65 актива, след което стартира да прави неприемливи неточности заради дефицит на изчислителна мощност. При това D-Wave е работил неведнъж по-бързо спрямо класическия компютър, когато задачата е включвала 25 актива на фондовата борса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР