Ана Каренина“ е първата балетна премиера за тази година в

...
Ана Каренина“ е първата балетна премиера за тази година в
Коментари Харесай

Ана Каренина е първата балетна премиера за тази година в Софийската опера

„ Ана Каренина “ е първата балетна премиера за тази година в Софийската опера. Спектакълът е на световноизвестния хореограф Лео Муич. Миналата година той слага спектакъла на фестивала Opera Open 2022 на Античния спектакъл в Пловдив. За трупата на Софийската опера обаче прави обилни промени в хореографията и осветлението.

Спектакъл, който провокира артистите и ги кара да усъвършенстват себе си след всяка подготовка. Така с неспокойствие разказва постановката примабалерината Марта Петкова, която ще извърши на ролята на Ана Каренина.

Марта Петкова, живописен началник на балета: " Нашият репертоар е по-скоро строго типичен и в действителност тази независимост в придвижванията в този театър неокласичната техника това ни обогатява доста като актьори и се веселя, че има нещо по-различно ".

За хореографа Лео Муич музиката и историята в спектакъла имат мощна връзка, сходна на брак. Редуването на динамични и мудни мелодии прави описа завладяващ за публиката.

Лео Муич, хореограф: " Спектакълът не е изработен за критиците или за феновете на балета. Той е основан за публиката, която го посещава и в действителност аз желая да удовлетворя хората, които в никакъв случай не са идвали в театъра. И в случай че тези хора се върнат още веднъж, то ние сме си свършили съвършено работата ".

Образът на Ана Каренина е като магнит за читателите на романа. А упованията са спектакълът да завоюва и балетната аудитория.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР