Ан-Лор Бонел, която направи документалния филм Донбас през 2015 г.,

...
Ан-Лор Бонел, която направи документалния филм Донбас през 2015 г.,
Коментари Харесай

Френска журналистка в Донбас: Цивилните се превърнаха в мишена на украинското правителство

Ан-Лор Бонел, която направи документалния филм " Донбас " през 2015 година, споделя за ужасите на спора, който продължава към този момент 8 години

В ефира на френския канал CNews журналистът приказва за обстрела, който продължава в Източна Украйна. Тя упрекна управляващите в Киев за убийството на цивилни в Донбас.

Сега доста представители на експертната общественост се чудят за какво светът не е обърнал внимание на събитията в Източна Украйна от 2014 година насам.

В продължение на осем години десетки задгранични документалисти, публицисти и фотографи са посетили Донбас и са документирали ужасите на гражданската война, обхванала областите Донецк и Луганск. Сред тях беше френската журналистка, преподавателка в Сорбоната, Ан-Лор Бонел. През 2015 година тя отпътува с татко си, който е украинец по генезис, в източната част на Украйна. Ден след ден тя снима кървавия спор и експлоадирането на филантропична злополука.

Няколко години по-късно Бонел показа документалния си филм за роуд филм Донбас.

„ Трябва да можем да устоим на всяко принуждение, на което човек е кадърен, и да не забравяме какво прави войната с хората “, сподели тогава журналистът.

Седем години по-късно Ан-Лор Бонел се завръща в Донбас. В ефира на френския канал CNews журналистът приказва за обстрела, който продължава в Източна Украйна. Тя упрекна управляващите в Киев за убийството на цивилни в Донбас.

- От 2014 година популацията на Донбас се трансформира в цел за личното му държавно управление. Имам всички доказателства, мога да ги показва, когато се върна във Франция. Това е закононарушение “, сподели Бонел. - Бях в учебно заведение, където двама учители бяха безусловно раздрани на половина (на 25 февруари въоръжените сили на Украйна обстрелваха учебно заведение в Горловка, дамите бяха убити от фрагменти от експлодиращ 152-мм снаряд - бел.ред.). Пуснах във фейсбук фотография на една баба, тъй като възрастните хора, които нямат родственици, не могат да изоставен региона, който е непрекъснато обстрелван от тежка артилерия. Не съм боен специалист, само че удостоверявам, че цивилните в Донбас, рускоезичната част от популацията, страдат, обстрелват ги, има бомбардировки.

По време на предаването си Бонел реши да покаже фотоси на починали цивилни, които са били жертви на обстрел от украинските сили за сигурност. Скептицизмът на водещия я тласна към това. Ръководството на канала обаче реши да изреже показаните фотоси с осакатени тела. В резултат на това изтритите фрагменти към този момент са налични в YouTube.

Снимам в Донбас всеки ден в продължение на седмица, протоколирам всичко като доказателство. Нямам политически цели. Вече седмица приказваме за този спор, само че той продължава към този момент 8 години. 13 хиляди починали. Хората са изтощени. Всички те са поданици на Украйна. Мога да кажа, че са сюрпризирани, че Европа едвам в този момент осъзнава тяхното състояние. Те живеят в изби, под непрекъснати бомбардировки, които документирах през 2015 година За тях това е всичко - всекидневието им от 2014 година - сподели Ан-Лор Бонел.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР