Целта на промените в начина на предписване на лекарства е

...
Целта на промените в начина на предписване на лекарства е
Коментари Харесай

Кондева: Няма риск хората да останат без лекарства


Целта на измененията в метода на определяне на медикаменти е да се усъвършенства броят на изписваните рецептурни бланки. Това се прави по отношение на смяната след 1-ви април, когато се даде опция за 100-процентово реимбурсиране на медикаментите за сърдечно-съдови болести. В момента доста от пациентите имат " N " на брой предписания за по едно лекарство. Идеята е всички нужни лекарствени артикули да бъдат изписвани на една електронна рецептурна бланка, което ще докара до усъвършенстване на бюджета на касата, очакван за възнаграждение на аптеките. Това сподели служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондова, съобщи кореспондент на БГНЕС. Тя увери, че няма риск хората да останат без медикаменти, а смяната визира единствено връзките сред НЗОК и Българския фармацевтичен съюз.

Няма запушване на добре работещите ТЕЛК-комисии поради новата система за инцидентно разпределение на случаите, успокои министърът. Затруднения има заради правенето на графиците за отпуски на чиновниците. Водят се диалози за това тези графици да бъдат усъвършенствани, тъй че всяка комисия да извърши експертизата си в границите на 3 месеца. Д-р Кондова добави, че новите ТЕЛК комисии към този момент работят.

Благодарение на напъните на БЛС има спад в деянията на експанзия към лекари. Заставаме зад Съюза и осъждаме деянията на принуждение и считаме, че причинителите им би трябвало да понесат следствията от закона, съобщи Кондова, която бе част от конференцията “Насилието над лекари - аргументи и вероятни решения ".I БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР