Американците, за разлика от руснаците, не смятат произведенията на Фьодор

...
Американците, за разлика от руснаците, не смятат произведенията на Фьодор
Коментари Харесай

Професор от САЩ: Американците не смятат Достоевски за депресиращ писател

Американците, за разлика от руснаците, не считат творбите на Фьодор Достоевски за депресиращи. Такова е мнението на Маркъс Левит, професор във Факултета по славянски филологии и литература в Университета на Южна Калифорния.

„ Като цяло не съм чувал от моите възпитаници Достоевски да им се е коствал прекомерно депресиращ или тъмен. А такива са множеството от оценките, които слушам от моите съветски другари “, съобщи Левит ден преди честването на 200-годишнината от рождението на писателя.

„ Достоевски е изключително подобаващ за четене от студентите, тъй като споделя за рецесия на вярата и доста от тях просто претърпяват това на тази възраст “, сподели професорът.

Той добави, че в Съединените щати най-популярните и разбираеми творби на Достоевски евентуално са „ Престъпление и наказване “ и „ Братя Карамазови “.

Според него екранизациите на произведения на съветския класик биха могли да оказват помощ за по-широкото запознаване на американската аудитория с творчеството на Достоевски.

„ Много от творбите на Достоевски са приспособени като сюжети за филми и сериали и съм сигурен, че това ще продължи... Добре е, че американците, които се интересуват от творчеството му, могат да гледат и съветски филми и сериали. Дали в случай че повече хора научат за неговото културно завещание ще стартират да схващат Русия по-добре? Мисля, че е по този начин, несъмнено “, съобщи Левит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР