Американците всъщност са съгласни с нещо в този период на

...
Американците всъщност са съгласни с нещо в този период на
Коментари Харесай

В период на разногласия: В какво американците са съгласни?

Американците в действителност са съгласни с нещо в този интервал на груби различия : Джо Байдън е прекомерно остарял , с цел да бъде ефикасен президент през втория си мандат. Доналд Тръмп, който е единствено с няколко години по-млад от него, провокира поразително по-малко безпокойствие по отношение на възрастта си.

Но те имат доста други проблеми с Тръмп , който най-малко към този момент надалеч превъзхожда противниците си за републиканската номинация макар многочислените си престъпни обвинявания. Няма значение напредналите му години – в случай че не друго, някои споделят, че 77-годишният Тръмп би трябвало да порасне.

Ново изследване на Центъра за проучване на публичните връзки на „ Асошиейтед прес “ – NORC демонстрира, че огромна част от обществото е необичайно единно в оценката си за единствената линия, която Байдън не може да промени. Самият президент повдигна въпроса за възрастта с хитрости, като че ли се опитваше да успокои публиката си по отношение на своите 80 обиколки към слънцето.

Възрастовата дискриминация може да е неразрешена на работното място, само че работодателите на президента – хората – не се срамят от своите пристрастия. В анкетата цели 77% споделят, че Байдън е прекомерно остарял, с цел да бъде ефикасен още 4 години. Това споделят освен 89% от републиканците, само че и 69% от демократите. Тази позиция се поддържа от всички възрастови групи, освен от младежи, макар че по-възрастните демократи съответно поддържат кандидатурата му за 2024 година

Обратно, към половината от възрастните в Съединени американски щати споделят, че Тръмп е прекомерно остарял за поста и тук се появява познатото партийно разделяне – демократите са доста по-склонни да дисквалифицират Тръмп по възраст, в сравнение с републиканците. Това, което излиза наяве от допитването, е, че американците се афишират със старите и с младите или най-малко с по-младите.

Демократите, републиканците и самостоятелните желаят да пометат с необятна метла залите на властта, налагайки възрастови ограничавания на президентството , Конгреса и Върховния съд . Като цяло към две трети от възрастните в Съединени американски щати поддържат възрастов таван за претендентите за президент и Конгрес и наложителна възраст за пенсиониране за съдиите.

По-конкретно, 67% поддържат условието съдиите от Върховния съд да се пенсионират до избрана възраст, 68% поддържат възрастовите тавани за претендентите за Камарата на представителите и Сената , а 66% поддържат да има таван за възрастта за претендентите за президент. При състояние, че старейшините ръководят най-вече и че би трябвало да се преценяват с Конституцията, не очаквайте това да се случи скоро. Дори и по този начин, изследването демонстрира, че доста хора от разнообразни политически групи са подготвени да видят по-младо лице, по-свежо лице или и двете , които да завладеят публичното въображение.

Сред тях е Ноа Бърдън , 28-годишен съветник по връзки в Александрия, Вирджиния. Въпреки ясното желание към Байдън пред Тръмп , той желае главните кандидати за президент да са по-близо до неговото потомство. Бърдън направи следния коментар:

„ Като цяло са прекомерно остарели . Това по-старо потомство съставлява възприятие за полезности и чувство за страната и света, което просто към този момент не е тъкмо. Може да бъде рисково да имаш подобен мироглед.

По същия метод 62-годишният Грег Пак, който е здравно лице, някогашен и евентуално предстоящ гласоподавател на Тръмп в Ардмор, Оклахома, желае и Байдън, и Тръмп да продължат.

„ Само като виждам и чувам Байдън, е много явно, че той не е това, което беше . “

Тръмп? „ Той е доста по-остър, само че в края на мандата си, кой знае? “

Пак споделя, че се замисля за януари 2029 година „ Просто съм подготвен за някой по-млад. Мъжът призна, че му е писнало от човек, който е „ напълно за себе си “ и „ носи обвиняванията си като почетен знак “, само че в случай че това е индивидът, който би трябвало да победи Байдън, по този начин да бъде.

Каква е вашата дума?

Проучването на AP-NORC надвиши слагането на въпроси и представянето на благоприятни условия за избор . То включваше и упражнение за асоцииране на думи, като хората бяха помолени да предложат първата дума или фраза, която им идва мислено при споменаването на всеки човек. Отговорите подчертаха, че възрастта е изключително притеснителна за Байдън в другите партии, даже когато хората не са подканени да мислят за това, и че Тръмп значително заобикаля това, единствено с цел да провокира пренебрежение, в случай че не и омерзение на други фронтове.

В тези висцерални отговори 26% загатват възрастта на Байдън , а още 15% употребяват думи като „ муден “ или „ комплициран “ . Един републиканец се сети за „ картоф “. Сред демократите възрастта на Байдън е упомената от 28%. Те избраха такива термини пред „ президент “, „ водач “, „ мощен “ или „ кадърен “. Един, който утвърждава работата му, въпреки всичко го назова „ старешки “. Само 3% от участниците в изследването са измислили „ комплициран “ като първо изложение за Тръмп, а едвам 1% са употребявали „ остарял “ или други сходни. За сметка на това преди всичко са били думи като „ подкупен “ или „ крив “ (15%), „ неприятен “ и други като цяло отрицателни термини (11%), думи като „ измамник “ и „ непочтен “ (8%), дружно с „ добър “ и други като цяло позитивни мнения (8%).

Защо се получава разминаване сред двамата във връзка с публичните усещания за тяхната възраст?

„ Байдън просто наподобява доста злепоставен от свързани с възрастта условия “ , акцентира 60-годишният Ерик Дезенхол, съветник по ръководство на корпоративни кавги, който е наблюдавал кариерата на Тръмп и е работил в Белия дом на Роналд Рейгън. Той акцентира:

„ Дори хората, които го харесват, го виждат като нежен и не напълно на място. Каквито и да са негативите на Тръмп, не мисля, че множеството хора ги виждат като свързани с увреждането по възрастов параграф. Всъщност, колкото повече му поднасяш, толкоз повече наподобява като недъгаво малко дете. Притеснително, несъмнено, само че възрастен? Не е наложително. Тръмп приказва по този метод съвсем осем десетилетия и това постоянно го тласка напред.

За 31-годишния Диего Салдана е безусловно познато, когато види Байдън да бърбори няколко думи или да прави спиращи стъпки.

„ Виждам всички признаци, които имаше дядо ми “ , споделя той и е безапелационен, че страната не може да се ръководи  по този метод. Дядо му в този момент е на 94. Салдана поддържа Тръмп макар съмненията по отношение на наказателните обвинявания против него.

Ерик Колуел, 34-годишен, управител по одит в Сакраменто, Калифорния, излезе с думите „ остарял “ за Байдън и „ незапознат “ за Тръмп като първо усещане. Независим млад мъж, който клони към Демократическата партия, той звучеше малко обезпокоен по телефона, че Съединени американски щати не могат да се оправят по-добре от тези двамата.

— Чиста оптика — съобщи той.

„ По-възрастни господа. Искате вашите водачи, от образна позиция, да бъдат бързи и енергични. И ние сме склонни да не съумяваме.

Той гледа на Тръмп, с всичките му жестове с ръце и мимики, като на „ по-едра фигура, малко по-оживена, просто негова персона “.

„ Това му придава оня деятелен тип “, счита Колуел, само че сигурно и той не е за там.

„ Байдън беше добра стъпка , за да успокои водата “ , сподели той.

„ Байдън е по-скоро представител на статуквото и нормалността и евентуално това е, което в началото притегли всички към него след разтърсванията на президентството на Тръмп. Сега имате връщане към стабилността. Но от позиция на напредване напред и някаква измерима смяна в моето потомство, евентуално ще имаме потребност от по-младо управление. “

32-годишната Алиса Баджо е самостоятелна демократка от Ванкувър, Вашингтон, която работи като експерт по набиране на личен състав за жилищен строител. Тя е на мнение, че Байдън е бил прекомерно остарял за президентството , още преди да го поеме. Сега дамата е уверена в това и е подготвена да гласоподава идната година за някой различен, само че не и за Тръмп. Ето какво показа Баджо:

„ Не мисля, че той е приключил ужасна работа на поста , само че мисля, че това е повече, тъй като, за разлика от Тръмп, той се обкръжава с по-опитни и разумни хора.

Не че тя цени доста опита, с изключение на в региона на външните работи.

Вашингтон е тресавище и колкото повече опит имаш, толкоз повече затъваш в блатото.

33-годишният Каза Хосе Тапиа, видеооператор на софтуерна компания в Роли, Северна Каролина, разяснява:

„ Трябва да има най-вече по-млади хора, които също са суперквалифицирани. Изобщо няма свежи лица. “

По-възрастните демократи са по-малко отрицателно от по-младите по отношение на решението на Байдън да се кандидатира още веднъж. В анкетата единствено 34% от демократите под 45 години желаят той да се кандидатира за преизбиране, спрямо 54% от по-възрастните. Все отново към три четвърти от по-младите демократи споделят, че най-вероятно ще го поддържат, в случай че той е номинираният; други не се ангажираха с това.

Уважавайте възрастните

Всичко това е отчайващо за С. Джей Олшански, професор по публично здраве и специалист по стареенето в Университета на Илинойс в Чикаго. Той счита, че възрастта , когато се избира претендентът за президент, не е по- определяща от цвета на очите и фокусът на обществеността върху него подменя тежестта на мъдростта и опита . Олшански е безапелационен:

„ Това е класическият възрастов метод, с който се борим през последните 50 години. Възрастта на индивида е без значение. Важни са политиките, които те вкарват в работата си. А броят на обиколките към слънцето въобще не е значима променлива.

Наблюдавайки двамата мъже отдалеко и изследвайки медицинските им досиета, Олшански счита Байдън и Тръмп за евентуални „ суперстарци “, макар признаците на уязвимост от наднорменото тегло на Байдън и Тръмп.

„ Байдън евентуално ще надживее Тръмп, защото има по-малко нездравословни рискови фактори и спортува много, до момента в който Тръмп не го прави , споделя той. Но като цяло „ и двамата действат на доста високо равнище . Той добави:

„ Ако не ви харесва това, което споделят , то не е поради това на какъв брой години са. Причината е, че не ви харесва това, което споделят.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР