Американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки в четвъртък

...
Американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки в четвъртък
Коментари Харесай

​Американците ще сготвят 46 милиона пуйки за Деня на благодарността

Американците ще сготвят и изконсумират 46 милиона пуйки в четвъртък в Деня на благодарността, като празникът по традиция се концентрира върху храната, фамилията, приятелите и американския футбол, отбелязва ДПА.

 © Българска телеграфна агенция
Според изследване на профилираната Национална федерация за произвеждане на пуешко месо, то е пожеланото ядене за празника, който се празнува в четвъртия четвъртък на месец ноември. Анкетите сочат, че 88 % от американските фамилии ще сервират пуешко на празничната софра.

Около 46 милиона пуйки ще бъдат изпечени или приготвени по някакъв различен метод. Това съставлява 18 % от отглежданите 245 милиона пернати от този тип в американските ферми. Заедно с пуйката на трапезата в Деня на благодарността се сервират картофено пюре, зелен фасул и къс от тиква.

Съществуват и желани локални специалитети като хляба от царевица в южната част на Съединени американски щати и печената тиква в Североизтока. Освен с богата софра празникът по традиция се отбелязва с церемониал в Ню Йорк, с мачове по американски футбол, със срещи с другари и с коледно извършване на покупки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР