Американците са най-харчещата нация в света. Особено по време на

...
Американците са най-харчещата нация в света. Особено по време на
Коментари Харесай

Колко изхарчиха американците за Великден във време на пандемия?

Американците са най-харчещата нация в света. Особено по време на празници. Великден, който западният свят означи през месец април, е безспорното доказателство за тези изказвания. Въпреки пандемията, Съединени американски щати усъвършенстваха личния си връх. За претъпкани великденски кошници за пикник, за шоколадови яйца и зайци и за празнични обеди и вечери с родственици и другари, американците са похарчили рекордните 21,6 милиарда $.

За съпоставяне, през 2019 година американците са похарчили $18,1 млрд, а през 2020 година - към 21 милиарда $

Данните са от Националната федерация на дребно, които пресмятат, че за Великден 2021 приблизително един американец е похарчил $179, 70.
 Спират ли американците да се тревожат за тоалетната хартия?
Спират ли американците да се тревожат за тоалетната хартия?

Продажбите оттатък океана понижават

Великденските разноски са се нараснали по време на пандемията

Според финансови специалисти оттатък океана, пандемията от време на време има и позитивна страна за стопанската система. Може би, повода се крие в това, че хората са по-нетърпеливи да честват и да не помнят паниките си. Разходите обаче също се усилват.

През 2020 година приблизително един американец е похарчил за Великден 178,85 $, до момента в който през 2021 година сумата е $179,70. През 2019 година е била 151,25 $.

Американците са похарчили 3,4 милиарда $ единствено за бонбони и шоколадови зайчета

$6,32 милиарда са били разноските им за великденска храна. Това включва обичайни за тях ястия като шунка и агнешко месо. А какво са купували най-вече? Разбира се, великденски шоколадови яйца. Според Insider американците са си купили общо 180 милиона яйца.

$3,61 милиарда са били изхарчени за нови облекла и $3,74 милиарда за дарове. Сред останалите великденски разноски на Америка влизат цветята - $1,5 милиарда, декорациите - $1,43 милиарда и приветствени картички - $1,08 милиарда.
 Американците са похарчили над $18 милиарда за законен канабис през 2020 година
Американците са похарчили над $18 милиарда за законен канабис през 2020 година

От всички 50 щата, 48 разрешават някаква форма на здравна марихуана

63 на 100 от американците вършат главното си великденско извършване на покупки от огромните вериги супермаркети, а близо 40% % от дребни магазинчета и търговци

Според изследване, 21% от хората в Съединени американски щати, които не честват Великден, тази година - 52 на 100 от тях са пазарували артикули, свързани с празника. Това може би е и най-голямото доказателство, че във времена на рецесия хората изпитват голяма потребност от празници, от срещи с близки хора и от освобождение на напрежението.

А какъв брой ще похарчат българите този Великден и защо ще са главните ни разноски? Отговорите ще научим напълно скоро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР