Американците са най-богатата нация в света, след като взеха първото

...
Американците са най-богатата нация в света, след като взеха първото
Коментари Харесай

Американците са най-богатите в света, сочи проучване

Американците са най-богатата нация в света, откакто взеха първото място от швейцарците, до момента в който благосъстоянието на другите страни по света се стопява, сочи годишния отчет за Глобалното благосъстояние, представен от БГНЕС. 
Нетните финансови активи на хората, живеещи в Съединени американски щати са 184 411 евро на глава от популацията, спрямо 173 838 на глава от популацията за втория в класацията – Швейцария. Данните се отнасят за 2018 година.
Покачването на Съединени американски щати до челното място в листата се дължи на силата на $, както и на американските семейства, които са главен мотор на средствата, като две трети от всички спестявания в индустриалните страни са в Съединени американски щати, демонстрира изследването.
Докладът демонстрира, че спестяванията в световен мащаб са достигнали рекордно високо равнище до повече от 2 700 милиарда евро. Това се дължи на данъчната промяна в Съединени американски щати предходната година, с което спестяванията на американските жители са се нараснали с 46%.
Съединени американски щати и Сингапур са много по-напред спрямо третата в класацията – Сингапур, където чистите финансови активи на глава от популацията са единствено 100 370 $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР