Американците от всички политически сили са единодушни, че светът би

...
Американците от всички политически сили са единодушни, че светът би
Коментари Харесай

Републиканците смятат Байдън за по-вреден от Путин: Morning Consult

Американците от всички политически сили са единомислещи, че светът би бил по-добро място без Владимир Путин на поста президент на Русия, само че републиканците са още по-неблагосклонни към американския водач.

Проучване на " Морнинг консулт " , оповестено в понеделник, сподели, че 83% от американците считат, че светът би бил по-добър без Путин на поста. Сред гласоподавателите на републиканците 84% от интервюираните са споделили същото за президента Джо Байдън.

Не става дума за това, че републиканците са по-големи почитатели на Путин, в сравнение с американците като цяло. Всъщност 83% от републиканците се съгласяват, че светът ще бъде по-добре без Путин отпред на Кремъл, което съответствува с общия резултат от изследването. Независимите са малко по-малко неоправдателни във връзка с Путин - 79% от тях считат, че светът би бил по-добър без него на поста.

 

Отговорите на интервюираните се разминават във връзка с Байдън. Докато съвсем седем от всеки осем републиканци считат, че наличието му на поста е нездравословно за света, единствено 17% от демократите са съгласни с това.

 

Може би най-притеснителното за демократите, които се готвят за тазгодишните междинни избори, е, че повече от половината от самостоятелните (51%) считат, че светът ще бъде по-добре без Байдън в Белия дом. За съпоставяне, единствено 34% от самостоятелните жители считат, че светът би бил по-лош без Байдън на поста.

Путин е водещият изверг в американското изследване, надминавайки резултата на Ким Чен Ун - 78% от интервюираните настояват, че светът ще бъде по-добър без него. Китайският президент Си Дзинпин е идващият в класацията с 59%, следван от Байдън с 51%. Ебрахим Раиси от Иран и Мохамед бин Салман от Саудитска Арабия имат надлежно 39% и 37%. Само 12% от интервюираните считат, че светът ще бъде по-добро място, в случай че украинският президент Владимир Зеленский не е на власт.

 

 

Байдън се отличи като най-разочароващия президент на Съединени американски щати от 75 години насам, откакто встъпи в служба през януари 2021 година Проучване на " Галъп ", оповестено през октомври предходната година, сподели, че той е претърпял най-големия спад в рейтинга на утвърждението на президентите, откогато Хари Труман се пробва да заеме мястото на починалия Франклин Рузвелт през 1945 година Рейтингът на утвърждение на Байдън продължава да се намалява тази година, като в изследване на CNBC, оповестено предходната седмица, той спадна до 38%. В съпоставяне с 46% през декември, тъкмо преди рецесията в Украйна да стартира да господства в американските медии.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР