Американците от арабски и мюсюлмански произход и техните съюзници критикуват

...
Американците от арабски и мюсюлмански произход и техните съюзници критикуват
Коментари Харесай

Байдън може да загуби гласовете на американците от арабски и мюсюлмански произход

Американците от арабски и мюсюлмански генезис и техните съдружници подлагат на критика отговора на президента Джо Байдън на войната сред Израел и Хамас, като го приканват да направи повече за попречване на филантропична рецесия в Газа или да рискува да загуби поддръжката им на изборите през 2024 година

Много американци от арабски генезис са смутени, че Байдън не е настоял за никакво филантропично преустановяване на огъня, макар че палестинците умират, бягайки от израелските бомбардировки на линията Газа, обявиха повече от дузина учени, деятели, членове на общността и чиновници на администрацията.
Тяхното възходящо отчаяние може да повлияе на кандидатурата на демократа Байдън за преизбиране, която съгласно изследванията на публичното мнение евентуално ще бъде реванш с републиканския водач, някогашния президент Доналд Тръмп.

В оспорваната конкуренция в Мичиган американците от арабски генезис съставляват 5% от гласовете. В други водещи в борбите щати - Пенсилвания и Охайо, те са сред 1,7% и 2%, споделя Джим Зогби, президент на Арабско-американския институт.

През 2020 година Байдън печели Мичиган с 50,6% от гласовете против 47,8% за Тръмп, а Пенсилвания - с 50,01% против 48,84% за Тръмп, което е разлика от по-малко от 81 000 гласа.

Американците от арабски и мюсюлмански генезис евентуално няма да поддържат Тръмп, само че биха могли да се откажат от присъединяване в изборите и да не гласоподават за Байдън, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР