Американците активно се опитват да подтикват черноморските страни от НАТО

...
Американците активно се опитват да подтикват черноморските страни от НАТО
Коментари Харесай

Лавров: САЩ създават нова военноморска база в България

Американците интензивно се пробват да подтикват черноморските страни от НАТО към конфронтационна политика. Говорят за основаването на нови военноморски бази на черноморското крайбрежие на Румъния или България. Не мисля, че това ще бъде в полза на добросъседството в Черноморския район.

Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров.

Думите му пристигнаха след известие на Шести флот на военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати за изпращането на разрушителя USS Mount Whitney към акваторията на Черно море. Той идва за взаимни интервенции с НАТО и сътрудниците на Съединени американски щати в района.

Това е второто от петък насам сходно известие - USS Porter дойде в Черноморския басейн в събота, ден откакто бе обявено за идното му нахлуване през Босфора след учения в Егейско море с Германия, Турция, Румъния и Италия.

Съединени американски щати оповестиха началото на нови интервенции в Черно море за част от проекти за “гарантиране на сигурността и стабилността в района ”.

“Като цяло демонстрацията на знамето на Военноморски сили на Съединени американски щати в Черно море не е изолиран случай. Имаше няколко пъти, когато Съединени американски щати категорично заявяваха за нуждата военните им кораби да навлизат в тази акватория, с цел да сдържат Русия и да предотвратяват основаването на опасности от Русия в Черно море за американските съдружници. Това, несъмнено, не прибавя непоклатимост ”, акцентира Лавров, написа epicenter.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР