Американското военно присъствие в Сирия е незаконно и следователно Вашингтон

...
Американското военно присъствие в Сирия е незаконно и следователно Вашингтон
Коментари Харесай

Русия обясни на САЩ, че присъствието им в Сирия е незаконно и нежелано

Американското военно наличие в Сирия е нелегално и затова Вашингтон няма право да подлага на критика Русия , която работи там законно и по покана на сирийските управляващи. Това заяви в сряда съветското посолство в Съединени американски щати, представено от ТАСС.

" Бихме желали да ви напомним: американското военно наличие в Сирия е нелегално . По този метод Съединени американски щати нямат право да подлагат на критика законните дейности на съветските въоръжени сили, които работят в Сирия по покана на сирийското държавно управление ", се споделя в изказването.

Така съветската дипломатическа задача разяснява отчет , оповестен във вторник от изпълняващия длъжността общоприет контрольор на Пентагона Шон О`Донъл, който твърди, че дейностите на съветските военни в североизточна Сирия нарушават механизма за разрешаване на конфликтни обстановки .

В отчета се споделя, че " макар че съветските сили значително се придържат към механизма, броят на нарушаванията леко се е нараснал от последното тримесечие ".

Според Съединени американски щати нарушаванията са свързани с включването на в допълнение транспортно средство в авансово проведен патрулен ескорт. Освен това се твърди, че обединението е неуместно известена за прекосяването на военни транспортни средства или прекосяването на военен аероплан от Русия в Сирия.

В същото време в документа се отбелязва, че " тези нарушавания не съставляват опасност за съдружните сили ".

Русия води две паралелни дейности в Сирия: помощ на законното държавно управление за унищожаване на остатъците от терористични детайли и помощ на сирийските партии в започването на политически разговор .

Съединени американски щати, за разлика от Русия, са в Сирия без покана от държавното управление на тази страна , добавя ТАСС.
 Експерт: Байдън да заобикаля война с Русия
Експерт: Байдън да заобикаля война с Русия

Съединени американски щати да се изтеглят от Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР