Американското списание Тайм публикува финалистите за Личност на годината за

...
Американското списание Тайм публикува финалистите за Личност на годината за
Коментари Харесай

Тайм номинира Путин и Си Дзинпин за личност на 2023 година

Американското списание " Тайм " разгласява финалистите за " Личност на годината " за 2023 година Сред тях са съветският президент Владимир Путин, китайският президент Си Цзинпин, американската поп звезда Тейлър Суифт, английският крал Чарлз III,  ръководителят на Федералния запас Джеръм Пауъл, хитовият филм " Барби ", холивудските сценаристи и артисти, които стачкуваха това лято. Това съобщи кореспондентът на БНР в Чикаго.

Владимир Путин беше " Личност на годината " на " Тайм "   за 2007 година и неведнъж в класацията на " Тайм " 100, в това число и предходната година.

Китайският президент Си Цзинпин продължава да се утвърждава като един от най-значимите модерни водачи на Китай. Досега той е бил в листата " Тайм " 100, класацията, която отличава 100-те най-влиятелни международни фигури повече от 10 пъти.

Носителката на " Грами " Тейлър Суифт неотдавна надвиши чисто положение от 1 милиард $ и съгласно " Блумбърг " е един от най-влиятелните музикални гении в историята. Тя е постигнала това финансово положение единствено с музикални издания и осъществявания и сложи върхове от преиздаването на албумите си и основаването на един от най-успешните концертни филми в историята.

От  1927 година списание " Тайм "   всяка година избира Личност на годината, група или идея, които са участвали най-често по някакъв мотив - без значение добър или неприятен, в  общественото пространство. В предходните издания са били президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис, Мартин Лутър Кинг-младши, немският канцлер Ангела Меркел, папа Франциск и други

Отличеният ще бъде разгласен в сряда, 6 декември.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР