Американското разузнаване оценява, че войната в Украйна е унищожила предвоенната

...
Американското разузнаване оценява, че войната в Украйна е унищожила предвоенната
Коментари Харесай

Доклад на ISW: Войната в Украйна е унищожила предвоенната руска армия

Американското разузнаване прави оценка, че войната в Украйна е унищожила предвоенната съветска войска, макар че Русия отчасти е компенсирала тези загуби и продължава да се приготвя за дълга война в Украйна.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

В разкритата разследваща оценка се показва, че съветските сили са изгубили 87% от общия брой на предвоенните си сухопътни войски на дейна работа и две трети от танковете в инвентара си преди 24 февруари 2022 година

В разкритата разследваща оценка се оповестява, че съветските сили са изгубили 315 000 души от 360 000 души персонален състав, 2200 от 3500 танка и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, които са взели участие в пълномащабното навлизане в Украйна.

В оценката се показва, че към края на ноември 2023 година съветските сухопътни сили са изгубили над една четвърт от запасите си от военно съоръжение, които са имали преди нашествието, което понижава сложността и мащаба на съветските настъпателни интервенции в Украйна. Въпреки това съветското управление е подхванало огромни ограничения за генериране на сили, с цел да компенсира загубите на жива мощ, и през септември 2023 година украинското разузнаване оповестява, че съветските сили разполагат с 420 000 души персонален състав в окупирана Украйна.

Частичната готовност стартира през септември 2022 година и продължаващите старания на Русия за криптомобилизация най-вероятно са компенсирали съветските загуби, обявени от американското разузнаване, макар че новият съветски личен състав евентуално има по-ниски бойни качества от тези, които е заменил, напомня news.bg.

Руското военно командване също по този начин поставя дълготрайни старания за преструктуриране и разширение, с цел да образува стратегически запаси и да се приготви за евентуална бъдеща широкомащабна стандартна война против НАТО, макар че краткосрочните и средносрочните условия за персонален състав в Украйна евентуално подкопават тези старания. русия последователно активизира своята отбранителна индустриална база (ОИБ), с цел да се оправи със загубите на материални средства в Украйна и да поддържа продължителни военни старания, макар че няма индикации, че Русия е постигнала забележителен прогрес в компенсирането на загубите на бронирани машини в Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР