Американското правителство се очаква да разпореди по-късно днес, че стотици

...
Американското правителство се очаква да разпореди по-късно днес, че стотици
Коментари Харесай

САЩ се готвят да изгонят 200 хил. имигранти от Салвадор

Американското държавно управление се чака да разпореди по-късно през днешния ден, че стотици хиляди салвадорци, живеещи в страната като " краткотрайни " имигранти от 2001 година насам, би трябвало да се завърнат по родните си места, оповестява " Франс прес ".

През предходната година администрацията на американския президент Доналд Тръмп реши да приключи Статута за краткотрайна протекция (TPS) за 59 хиляди хаитяни и 5 300 никарагуанци, живеещи в Съединени американски щати от десетилетия, като се чака да вземе същото решение за към 200 хиляди салвадорци, обхванати от същата стратегия.

Въпреки че може да им бъде предоставена повече от година, с цел да се върнат в страната си, решението ще откъсне принудително десетки хиляди фамилии с дълбоки корени в Съединени американски щати, в това число десетки хиляди деца, родени там, които са американски жители по право.

Днес е крайният период, в който от американското вътрешно министерство би трябвало да се произнесат по удължаването на действието на TPS за салвадорците, огромен брой от които живеят в и към американската столица Вашингтон.

Предишните администрация не са разисквали много-много удължаването на действието на TPS, само че Тръмп предприе по-твърд метод към законната и незаконната имиграция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР