Американското правителство се очаква да разпореди по-късно днес, че стотици

...
Американското правителство се очаква да разпореди по-късно днес, че стотици
Коментари Харесай

САЩ се готвят да изгонят 200 хил. имигранти от Салвадор

Американското държавно управление се чака да разпореди по-късно през днешния ден, че стотици хиляди салвадорци , живеещи в страната като " краткотрайни " имигранти от 2001 година насам, би трябвало да се завърнат по родните си места , оповестява " Франс прес ".

През предходната година администрацията на американския президент Доналд Тръмп реши да приключи Статута за краткотрайна протекция (TPS) за 59 хиляди хаитяни и 5 300 никарагуанци , живеещи в Съединени американски щати от десетилетия , като се чака да вземе същото решение за към 200 хиляди салвадорци, обхванати от същата стратегия.

Въпреки че може да им бъде предоставена повече от година, с цел да се върнат в страната си, решението ще откъсне принудително десетки хиляди фамилии с дълбоки корени в Съединени американски щати, в това число десетки хиляди деца , родени там, които са американски жители по право.

Днес е крайният период, в който от американското вътрешно министерство би трябвало да се произнесат по удължаването на действието на TPS за салвадорците, огромен брой от които живеят в и към американската столица Вашингтон.

Предишните администрация не са разисквали много-много удължаването на действието на TPS, само че Тръмп предприе по-твърд метод към законната и незаконната имиграция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР