Американското правителство обжалва решение на федерален съдия от по-рано този

...
Американското правителство обжалва решение на федерален съдия от по-рано този
Коментари Харесай

САЩ обжалват блокирането на забраната на TikTok от съдия

Американското държавно управление апелира решение на федерален арбитър от по-рано този месец, възпрепятстващо управляващите да ползват напълно рестриктивните мерки против TikTok.

Съединени американски щати оспорват предварителната заповед от 7 декември, съгласно която един от съдиите от областен съд на страната, Карл Никълс от окръг Колумбия, пречи на Министерството на търговията да наложи правила, които биха създали преместването на мрежовия трафик на китайското приложение за къси видеа нелегално на територията на Щатите, написа CNN.

Компанията е под прицел на администрацията на Тръмп от месеци. Президентът упрекна TikTok, че съставлява риск за националната сигурност, защото китайският му притежател ByteDance може да бъде заставен да съобщи потребителски данни на китайските управляващи. Тези изказвания бяха отхвърлени от TikTok, откъдето оповестиха, че данните на потребителите от Съединени американски щати се съхраняват във Вирджиния и Сингапур, отвън обсега на китайското законодателство.

Случаят принуди обществената мрежа да подписа договорка с американските компании Oracle и Walmart за партньорство на пазара в Северна Америка.

По-рано този месец държавното управление отхвърли да удължи крайния период, подложен на ByteDance за продажба на интервенциите на платформата в страната.

Освен Никълс, негов сътрудник от щата Пенсилвания първи блокира изпълнителната заповед на Тръмп, съгласно която ByteDance разполага с 45 дни да приключи оперативната активност на TikTok в Америка или да продаде този собствен бизнес на локална компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР