Американското посолство у нас разпространи поздравления към българския народ от

...
Американското посолство у нас разпространи поздравления към българския народ от
Коментари Харесай

САЩ ни поздравяват за националния празник

Американското посолство у нас популяризира поздравления към българския народ от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Представяме цялостния текст на посланието.

От името на Съединените американски щати насочвам нашите най-хубави пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник.

Тази година е от особено значение, тъй като означаваме 120-ата годишнина на дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. През годините нашето другарство прерасна в многостранно партньорство. Като другари, сътрудници и съдружници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени полезности и работим взаимно, с цел да подсигуряваме мир, сигурност и разцвет за народите си. Знайте, че ние стоим един до друг с Вас и Вашите съседи, до момента в който се изправяме против компликациите, породени от непровокираната война на Русия против Украйна.

Заедно сме по-силни с помощта на съдействието си по значими тематики като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени стопански връзки и междучовешки връзки на нашите страни. Очаквам с неспокойствие да задълбочим своето партньорство през идната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР