Американското подразделение на Mazars“, базирана във Франция фирма, която преди

...
Американското подразделение на Mazars“, базирана във Франция фирма, която преди
Коментари Харесай

„Mazars“ прекрати отношенията си с „Тrump Оrganization“

Американското поделение на „ Mazars “, основана във Франция компания, която преди този момент одитира и изготвя финансовите доклади на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и частния бизнес на фамилията му, прекъсна връзките си с „ Тръмп Организейшън “, оповестява „ Ню Йорк Таймс “.

Според изданието компанията е изпратила писмо до „ Тръмп Организейшън “ на 9 февруари, в което уведомява компанията за решението си да прекъсне връзките си и споделя, че към този момент не може да носи отговорност за годишните финансови доклади на Тръмп. Според вестника компанията е съставила финансови доклади въз основа на информация, предоставена от Тръмп и неговата компания.

В писмото „ Mazars “ предложи на компанията да изтегли своите документи от салдото от 2011 до 2020 година Фирмата означи, че не е разкрила основни несъответствия сред информацията, предоставена от „ Тръмп Организейшън “ и действителната стойност на активите на компанията, само че поради „ комплекта на събитията “, компанията насочи компанията да уведоми тези, които са получили отчетите, че тези на документи към този момент не може да се има вяра.

„ Тръмп Организейшън “ отхвърли да разяснява обявата, съгласно „ Ню Йорк Таймс “.

История на следствието

През лятото на 2021 година федерален арбитър във Вашингтон инструктира американското поделение на „ Mazars “ да даде на Комисията по контрол и държавна промяна на Камарата на представителите на Съединени американски щати част от финансовите доклади на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. През 2019 година ръководителите на няколко комисии на Камарата на представителите желаеха „ Mazars “, компания, която преглежда и изготвя финансовите доклади на президента и частните предприятия на членовете на фамилията му, да даде данъчните заявления на Тръмп за последните години. В края на февруари 2021 година Комисията за контрол и държавна промяна още веднъж изпрати такава призовка до американското поделение на „ Mazars “. През февруари 2021 година информация за данъчните облекчения на Тръмп и неговата организация за осем години беше предоставена на прокурора на американския окръг Ню Йорк (намиращ се в едноименния щат) Сайръс Ванс.

През юли 2021 година „ Тръмп Организейшън “ и нейният основен финансов шеф Алън Вайсълбърг бяха упрекнати в укриване на налози, измами, заграбване и подправяне. Следователите също отдавна се пробват да извлекат доказателства от Вайселбърг, които могат да бъдат употребявани против Тръмп, съгласно Си Ен Ен.. Бившият президент към момента не е упрекнат. Кампанията на Тръмп се проверява от основния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс и прокурора на окръг Ню Йорк Сайръс Ванс. По-специално компанията е обвинена в изкуствено завишаване на цената на активите си, с цел да получи заеми. Делото стартира, откакто някогашният юрист на Тръмп Майкъл Коен направи изказвания, че „ Тръмп Организейшън “ взе участие в практиката. Експрезидентът отхвърля обвиняванията и назовава следствията, извършени от управляващите в Ню Йорк, „най-големият лов на вещици“, иницииран от демократите против него и неговите поддръжници
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР