Американското музикално издание Billboard обяви кои са най-големите хитове, албуми

...
Американското музикално издание Billboard обяви кои са най-големите хитове, албуми
Коментари Харесай

Кой каза Галена? Това са най-слушаните песни и албуми в САЩ за 2022 г.

Американското музикално издание Billboard разгласи кои са най-големите шлагери, албуми и реализатори за 2022 година в Съединени американски щати. Медията е профилирана в публикуването на седмични и годишни ранглисти за най-продавани албуми и най-слушани песни.

Изненадващо, шлагер номер едно в Америка тази година е " Heat Waves " на английската различна група - Glass Animals, откакто дълги години се смяташе, че този вид музика е в залезе си. На втора позиция е мега-хитът " As It Was " На Хари Стайлс, който цяло лято не отстъпваше от челото на класацията и блокира доста други реализатори от върха.

Виж още: Ти си на ход, Spotify: Ето кои са най-слушаните песни в Apple Music за 2022 година

Веднага по-късно в класирането се подреждат " Stay " на Кид Ларой, " Easy On Me " на Адел и " Shivers " на Ед Шийрън. Прави усещане, че това са и най-слушаните песни в платформи като Spotify и Apple Music - техните данни за 2022 година бяха оповестени по-рано тази година.

Поредната изненада може да бъде открита в класацията за най-продавани и стриймвани албуми на 2022 година В нея на върха е латиноамериканският реализатор Бед Бъни с " Un Verano Sin Ti ". След него остават Адел, кънтри изпълнителят Морган Уолън и две оферти от Тейлър Суифт - новият ѝ албум " Midnights " и презаписаният " Red ".

Виж още: Recap 2022: Ето и най-слушаните песни и реализатори в Spotify тази година

Ако би трябвало да приказваме единствено за чисти физически продажби на албуми, там обстановката е малко по-различна. Там най-продаван за годината е " 30 " на Адел, следван от " Midnights " и " Red " на Тейлър Суифт, " Harry's House " на Хари Стайлс и " Sour " на Оливия Родриго. При винилите номер едно е " Midnights " на Тейлър Суифт, който счупи всички върхове за брой продадени копия в дебютната седмица.

За актьор на 2022 година Billboard афишира Bad Bunny, като класацията е формирана съгласно подреждането в другите годишни описи. След пуерториканеца остават Тейлър Суифт, Хари Стайлс и Дрейк.

Изображение: Billboard

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР