Американското министерство на труда съобщи, че технологичният гигант Гугъл (Google)

...
Американското министерство на труда съобщи, че технологичният гигант Гугъл (Google)
Коментари Харесай

Google ще плати 3.8 млн. долара обезщетения заради дискриминация

Американското министерство на труда заяви, че софтуерният колос " Google " (Google) се е съгласил да заплати 3.8 млн. $ поради обвинявания в дискриминация против дами и азиатци - негови инженери и претенденти за работа, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

По-голямата част от тази сума ще бъде изплатена на 2565 дами, работещи в " Google " като инженери, както и на близо 3000 души - дами и хора от азиатски генезис, кандидатствали за работа, които не били определени за такива позиции, показва министерството.

Дискриминациите били разкрити при обикновен вътрешен разбор на компанията и тя се е съгласила да изплати тази сума, с цел да поправи тази обстановка. В същото време софтуерният колос отхвърля да е нарушавал закона.

" Според нас на всеки би трябвало да се заплаща според от осъществената работа, а не за това какво съставлява този човек, и ние влагаме огромно, тъй че нашите процедури за назначение и компенсации да бъдат обективни и да няма изкривявания ", посочи говорителка на " Google " в отговор на въпрос на Агенция Франс Прес.

Тя добави, че всяка година компанията проучва данните за заплатите в устрема си да открие аномалии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР