Американското министерство на правосъдието обяви създаването на специален екип за

...
Американското министерство на правосъдието обяви създаването на специален екип за
Коментари Харесай

САЩ ще разследват наркотероризма на "Хизбулла"

Американското министерство на правораздаването разгласи основаването на специфичен екип за следствие на това, което дефинира като „ нарко тероризъм “, осъществяван от мощното ливанско придвижване „ Хизбулла “.

Екипът ще включва експерти по прането на пари , битка с наркотрафика, тероризъм и проведена престъпност и ще вземе на прицел огромната мрежа на „ Хизбулла “, която се простира от Африка до Централна и Южна Америка.

„ Министерството на правораздаването няма да остави и един камък необърнат с цел да в профил заканите за нашите жители от терористични организации и да спре потока на опустошителната рецесия с опиатите. Екипът ще включи и прокуратури, които ще лимитират потока на пари в непознати терористични организации, както и ще разрушат придружаваните с принуждение интернационалните интервенции за трафик на опиати ", заяви генералният прокурор Джеф Сешънс.

Този ход идва вследствие на засилените старания за битка с възходящото въздействие на Иран в Близкия изток и разширение на военните качества на „ Хизбулла “, една от преобладаващите сили в ливанската политика.

Но Сешънс добави, че основаването на Екип за финансиране и нарко тероризъм на „ Хизбулла “(HFNT) също по този начин е отговор на рецензиите, че някогашният президент Барак Обама се е въздържал от разбиването на международната мрежа на „ Хизбулла “, разследвана по по-раншния „ Проект Касандра “, с цел да реализира нуклеарната договорка с Иран.

Официални лица във Вашингтон и американските съдружници Саудитска Арабия и Израел са все по-разтревожени от растящата мощност в Ливан и по света на „ Хизбулла “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР