Американското Министерство на финансите включи в “Кремълския списък имената на

...
Американското Министерство на финансите включи в “Кремълския списък имената на
Коментари Харесай

В "Кремълския списък" влязоха почти всички руски министри и някои от най-влиятелните бизнесмени


Американското Министерство на финансите включи в “Кремълския лист ” имената на 114 държавни чиновници и ръководители на държавни компании, както и 96 олигарси.

Позовавайки се на копие от документа ТАСС издава, че след политическите фигури в листата са министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев, министърът на превоза Максим Соколов, министърът на финансите Антон Силуанов, министърът на енергетиката Александр Новак, както и на естествените запаси и екологията Сергей Донской. Освен тях в листата влизат и други значими държавни фигури като вицепремиера Игор Шувалов, ръководителя на държавния уред Сергей Приходько, както и вицепремиерите Александър Хлопонин, Виталий Мутко, Аркадий Дворкович, Олга Голодец, Дмитрий Козак и Дмитрий Рогозин.

Едни от най-големите имена в авиацонната промишленост - Юрий Слюсар (президент на „ Обединената авиостроителна корпорация “) и Виталий Савелев (генерален шеф на най-големия съветски авиопревозвач „ Аерофлот “) също попадат, дружно с президента на „ Руските железопътни линии “ Олег Белозеров.

Сред олигарсите са най-богатият човек в цяла Русия и съсобственик на голям брой крупни металургични предприятия Алишер Усманов, нефтеният магнат Роман Абрамович, някогашният съветски сенатор Сулейман Керимов, основателят на "Лаборатория Касперски" Евгений Касперский, ръководителят на най-голямата съветска банка „ Алфа Банк “ Петр Авен и шефът на ръководещата компания „ Интеррос “ Владимир Потанин.

Към техните имена са и тези на предприемачи от съветския петролен бранш като шефа на „ Газпром “ Алексей Милер, ръководителя на „ Лукойл “ Вагит Алекперов и вицепрезидента на компанията Леонид Федун, главата на „ Русснефт “ Михаил Гуцериев дружно със сина си Саид Салам, както и други.

БГНЕС напомня, че въпросният лист бе показан в понеделник пред американския Конгрес и цели въвеждането на наказания против тези физически и юридически лица, които са сключвали крупни покупко-продажби със Съединени американски щати. Той е част от така наречен Закон за противопоставяне на съперниците на Америка чрез наказания (CAATSA).

От американското финансово ведомство акцентират обаче, че за момента имената от "Кремълския списък" не са застрашени от никакви финансови или други ограничавания, както и че покупко-продажбите им с американците ще останат непокътнати. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР