Американският военно-политически портал The National Interest посвети две статии наведнъж

...
Американският военно-политически портал The National Interest посвети две статии наведнъж
Коментари Харесай

Смъртоносно опасен: В САЩ сравниха Су-35 с техните си изтребители

Американският военно-политически портал The National Interest посвети две публикации едновременно на съветския изтребител от потомство 4++ Су-35. Самолетът се съпоставя с четири американски: F-15, F-16, F-22 и F-35. Накратко, изводът е следният: F-15 и F-22 имат прочут късмет да устоят на Flanker E+ (кодът Су-35 в НАТО). На другите два по никакъв начин не се предлага да се срещат с флагмана на съветските изтребители.

Например, водачите на изтребителя пето потомство F-35 Lightning II след разкриване на Су-35 би трябвало неотложно да се извърнат и да извикат на помощ F-22, с цел да си нямат огромни проблеми ", написа военният редактор на The National Interest Дейв Мажумдар.

Lightning II, нито във връзка с полета, нито във връзка с бойните характерности, през днешния ден не е в положение да се мери с най-хубавите “серийни” самолети на “Сухой”. Уговорката „ серийни “ тук не е инцидентна - създателите на проучването оставят зад кадър съветските изтребители пето потомство Су-57, написа "Поглединфо ".

Въпреки страшното си име, F-16 Fighting Falcon също не е противник на Су-35 - това е аероплан от друг клас, лек фронтови изтребител, с радар с ниска мощ и стеснен боеприпас от ракети. Пускането му против тежката машина за завоюване на превъзходство във въздуха, просто не е спортсменско.

Остават съучениците, тежките изтребители F-15 и F-22. С първия Су-35 е съвсем еднакъв: сходни скорости, височини, набор от оръжия. Американецът разполага с по-усъвършенстван радар, предопределен за пердах с отдалечен обхват и ракети с дълъг обхват. Руснакът също има ракети с отдалечен обхват, а в непосредствен пердах получава основно преимущество заради супер маневреността си, която се обезпечава с моторите с следен вектор на тягата.

Това качество също оказва помощ на Flanker E+ да се изплъзне от вражеските ракети, изстреляни от огромно разстояние. Като цяло рекомендациите към водача са следните: пробвайте се да уцелите задачата на огромно разстояние и в случай че не се получи, не влизайте в непосредствен - американецът няма късмет. Друго преимущество на Су-35 в мощната система за електронна война: тя заблуждава насочването на вражеските ракети и заглушава електрониката на съперника.

И най-после, най-сериозният зложелател, незабележимият изтребител от пето потомство F-22. При среща с него ще се организира борба на технологии: съветската свръхманевреност, умножена по умеенето и смелостта на водача, против американския стелт. Кой ще завоюва този дуел - създателят на проучването Себастиан Роблин не се заема да предвижда.

Той признава, че съветската авиация има средства за отбрана против стелт технологии: наземни нискочестотни радари и оптични и инфрачервени системи за ориентиране, ситуирани на самия аероплан. Но радиусът им на деяние е стеснен. Следователно, F-22 също би трябвало да стои надалеч от Су-35, с цел да оцелее.

Су-35 може да е най-хубавият изтребител на реактивната ера, само че дали това е задоволително за предимство в ерата на стелт технологията - остава да забележим, обобщава обявата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР