Американският вицепрезидент Майк Пенс е уведомил писмено председателя на Камарата

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс е уведомил писмено председателя на Камарата
Коментари Харесай

Пенс твърдо заяви своята позиция дали Тръмп трябва да бъде отстранен от власт

Американският вицепрезидент Майк Пенс е уведомил документално ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че е срещу отстраняването на президента Доналд Тръмп по 25-ата корекция към Конституцията на Съединени американски щати заради некадърност да извършва отговорностите си като държавен глава.

Пенс сподели своята твърда позиция още до момента в който Камарата на представителите към момента разисква резолюция, призоваваща го да в профил Тръмп и да заеме неговото място с поддръжката на други членове на администрацията.

"Сега, когато остават единствено осем дни от президентския мандат, вие и фракцията на демократите настоявате аз и кабинетът да използваме 25-тата корекция. Не смятам, че сходни дейности са в полза на страната ни или в сходство с нашата конституция ", се споделя в писмото на Пенс, което беше публикувано от Белия дом.

Както е отбелязал вицепрезидентът, 25-тата корекция на конституцията на Съединени американски щати „ не е средство за наказване и узурпация “, а използването на това изменение „ би основало ужасяващ казус “.

Пенс е призовал Конгреса да заобикаля дейности, които могат в допълнение да разделят обществото или да доведат до засилена борба.

"Нека да работим дружно за понижаване на напрежението и сливане на страната ни, до момента в който минава подготовката за встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън ", декларирал е Пенс, обещавайки да улесни процеса по мирното предаване на властта.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР