Американският университет в България (АУБ) ще проведе своя първи за

...
Американският университет в България (АУБ) ще проведе своя първи за
Коментари Харесай

Американският университет в България с Ден на отворените врати

Американският университет в България (АУБ) ще организира своя първи за годината Ден на отворените порти (Open House) на 11 февруари, събота. За да се включат в обиколката на кампуса и срещите с преподаватели, студенти и ученици на университета, единственото, което би трябвало да създадат кандидат-студентите, е да се записват на https://bit.ly/3HF60tW. 

Духът и животът в кампуса на университета ще се разкрият пред всички гости, които ще имат опцията да се допрян до най-голямата англоезична библиотека на Балканите, модерните класни стаи, уютните стаи в общежитията „ Скаптопара “ и всички улеснения, които предлага Студентският център „ Америка за България “.

Кандидат-студентите ще могат да научат и повече за образователния развой в АУБ като посетят панорамата на специалностите, където ще имат опцията да се срещнат със световнопризнатите преподаватели в университета и студенти от разнообразни специалности. Целта на панорамата е да помогне на бъдещите студенти да изберат най-подходящата за тях компетентност.

Традиционно, в деня на отворените порти на висшето учебно заведение, кандидат-студентите и техните родители могат да се срещнат от близко с просветителната система „ Liberal arts ” и университетските стратегии на АУБ, а екипът на университета е разполагаем да преведе искащите през всяка стъпка от процеса на кандидатстване и да отговори на въпроси, свързани с другите благоприятни условия за финансова поддръжка, която АУБ дава.

Кандидат-студентите ще могат освен да се срещнат със своите бъдещи сътрудници, само че и да се допрян от близко до невероятните неща, които студентите вършат в своето всекидневие – хакатони, спортни надпревари, радио излъчвания, мюзикъли, комедии, конференции и доста други. В Деня на отворените порти е планувана и специфична сесия за родителите, по време на която екипът на АУБ ще отговори на всичките им въпроси.

Вече над 30 години Американският университет в България, основан от визионери от България и Съединени американски щати, образова млади гении. АУБ разполага с най-хубавата университетска база в района: удобни общежития, отличения с награди студентски център „ Америка за България “ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа.

Днес в университета се образоват близо 1000 студенти от над 40 страни, а преподавателският състав надвишава 70 души от над 20 страни. Всяка година АУБ дава близо 5 млн. щ.д. за стипендии и финансово подкрепяне на най-хубавите студенти и по този начин предизвиква равните благоприятни условия.
 Кампусът на АУБ
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР