Американският телевизионен канал HBO обяви, че е прекратил участието на

...
Американският телевизионен канал HBO обяви, че е прекратил участието на
Коментари Харесай

Защо HBO не иска хитовия сърбин Милош Бикович в сериала Белият лотос?

Американският ефирен канал HBO разгласи, че е прекратил присъединяване на известния сръбски артист Милош Бикович в хитовия си сериал " Белият лотос ", откакто Украйна упрекна актьора, че поддържа войната, стартирана от съветския президент Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес.

В края на януари Киев сподели, че Бикович е подкрепял Москва " от началото на нашествието ". " HBO, не ви ли тормози да работите с човек, който поддържа геноцида и нарушава интернационалното право? ", попита украинското министерство на външните работи, представено от Агенция Франс Прес.

" Решихме да се разделим с Милош Бикович и неговата роля ще бъде преразпределена ", съобщи представител на телевизионния канал в известие, изпратено до Агенция Франс Прес, само че без да се оповестяват повече детайлности.

Сръбският артист, който трябваше да взе участие в идния трети сезон на сериала, отхвърли да поддържа войната в Украйна и осъди " целенасочената акция " против него, застрашаваща " същността на свободата на изкуството ", отбелязва Агенция Франс Прес.

" Израснах в страна, разкъсвана от война ", написа той в обществената мрежа " Екс ", известна до неотдавна като " Туитър ", във връзка на спора в някогашна Югославия.



Президентът на Русия Владимир Путин връчи на сръбския артист Милош Бикович съветско поданство през февруари 2021 година - тъкмо година преди нашествието на Москва в Украйна

" Никога не бих поискал на някого такова злощастие. По света има от ден на ден и повече дейни спорове. Всеки от тях е друг. Всички те се раздират взаимно ", добави той и изрази вяра, че " всички те ще приключат ".

Актьорът, който е на 36 години, получи съветско поданство на 24 февруари 2021 година, една година преди началото на нашествието в Украйна. През 2018 година президентът Владимир Путин му връчи диплом за принос към културата на страната, напомня Агенция Франс Прес.



В средата на месец януари HBO разгласи, че Милош Бикович, който е взел участие в няколко съветски кино лентата, ще се причисли към актьорския състав на идващия сезон на " Белият лотос ". Снимките би трябвало да стартират в Тайланд през февруари, написаха американски медии.

Поредицата има огромен триумф измежду публиката и рецензията, отбелязва Агенция Франс Прес. През януари т. година за присъединяване си в " Белият лотос " актрисата Дженифър Кулидж беше отличена с премия " Еми " за най-хубава поддържаща женска роля в трагичен сериал.       
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР