Американският технологичен гигант Ейпъл (Apple Inc.) обмисля да премести приблизително

...
Американският технологичен гигант Ейпъл (Apple Inc.) обмисля да премести приблизително
Коментари Харесай

Apple Inc. обмисля да изтегли до 30% от производството си от Китай

Американският софтуерен колос " Ейпъл " (Apple Inc.) обмисля да реалокира почти сред 15% и 30% от своето произвеждане от Китай в посока Югоизточна Азия или Мексико, заяви във вторник организация Nikkei Asian Review, цитирайки източници, осведомени с въпроса.

Според информацията компанията е поискала от своите снабдители да проучват разноските за пренасочване на индустриалните мощности, до момента в който те се приготвят за огромни промени във веригите на доставки.

" Със или без последния кръг от митнически цени за китайски артикули на стойност 300 милиарда $, Apple Inc. следва огромната наклонност за диверсифициране на производството ", съобщи едни от източниците на Nikkei Asian Review.

Така той удостовери, че без значение от резултата от сегашния търговски спор сред Вашингтон и Пекин, Apple Inc. ще следва по-широката наклонност на прекачване на произвеждане от втората по величина стопанска система в света.

Това надали е изненадващо предвид на обстоятелството, че Apple Inc. е едно от най-забележителните софтуерни имена, наранено от продължаващия търговски спор сред Съединени американски щати и Китай.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР