Американският технологичен гигант Apple се е представил доста по-добре от

...
Американският технологичен гигант Apple се е представил доста по-добре от
Коментари Харесай

Apple с по-добри резултати от очакваното, но предвижда тежко последно тримесечие

Американският софтуерен колос Apple се е показал много по-добре от своите съперници в бранша, демонстрират резултати за третото тримесечие, което за компанията е последното за фискалната година. Производителят на iPhone регистрира растеж на приходите, само че разгласи, че чака доста занижени резултати за интервала октомври-декември.

Постъпленията на компанията са нарастнали с 8% на годишна база и са достигнали 90.1 милиарда $. Това надмина прогнозите на специалисти за 88.9 милиарда $, а предходната година приходите за интервала са били 83.4 милиарда $, сочат данните на Refinitiv.

Apple също по този начин регистрира и лек растеж на чистата си облага - 20.7 милиарда $, по отношение на прогнозите за 20.5 милиарда Печалбата на акция се усилва с 4% до 1.29 $, като и този индикатор надминава упованията.
Реклама
Продажбите на основния за компанията iPhone са нарастнали с 10% до 42.6 милиарда $, само че това не е задоволително за покриване на упованията на икономистите от 43.2 милиарда Продажбите на смарт телефона осигуриха 47% от приходите на компанията за миналата 2021 година
Добре и при услугите
Сегментът на услугите на компанията, който включва платените абонаменти за артикули като Apple TV и Apple Music, регистрира продажби на стойност 19.2 милиарда $, което е близо 5% повече от постигнатото през същото тримесечие на миналата година. Сегментът на услугите се преглежда като все по-важно звено за компанията, предопределено да компенсира забавящия се напредък в елементи от нейния хардуерен бизнес. Apple към този момент има повече от 900 млн. платени абонамента за своите услуги, което е със 155 млн. повече от преди година, съобщи финансовият шеф Лука Маестри, представен от CNN.

Главният изпълнителен шеф Тим Кук заяви, че търсенето на клиентите за най-новата гама iPhone е мощно, само че предлагането на Apple на по-скъпите модели Pro и Pro Max е " лимитирано " от стартирането на пазара насам. " Днес продължаваме да сме лимитирани и по тази причина работим доста интензивно, с цел да осъществим търсенето ", сподели той, представен от CNBC.
Свързани публикации Акциите на Фейсбук се сринаха с 20% след разочароващи финансови резултати 27 октомври 2022, 12:21 Ще влагат ли IT колосите в европейските телеком мрежи 8 август 2022, 10:35 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР