Американският технологичен гигант Apple потвърди подозренията на много собственици на

...
Американският технологичен гигант Apple потвърди подозренията на много собственици на
Коментари Харесай

Apple призна, че умишлено ограничава производителността на старите модели iPhone

Американският софтуерен колос Apple удостовери съмненията на доста притежатели на iPhone, че компанията съзнателно забавя работата на по-старите си устройства, оповестява Би Би Си.

Много консуматори от дълго време настояват, че от Apple съзнателно компрометират качествата на своите мобилни телефони, с цел да накарат хората да си купят техните по-нови модели, само че от компанията опазиха своята тактика, като обясниха, че вършат това, с цел да усилят живота на батериите на по-старите модели.

Дотук се стигна, откакто консуматори на обществената платформа Reddit споделиха проби, които демонстрират, че техните телефони iPhone 6s губят огромна част от своята продуктивност след избран интервал от време и че една елементарна замяна на батерията е задоволителна, с цел да се отключи цялостният капацитет на устройствата.

След детайлни проби на няколко модела iPhone, които работят с разнообразни версии на мобилната операционна система на Apple, от софтуерния уеб страница Geekbench откриха, че забавянето е особено единствено за по-новите версии на iOS – 10.2.1 и 11.2.0.

От Apple настояват, че единствената причина за намелената продуктивност е спестяването от живота на батериите на по-старите телефони.

„ Литиево-йонните акумулатори губят потенциал да доставят нужното електричество, с цел да задоволяват най-високите условия на потребителите, когато работят в студени условия, с дребен заряд или след продължителна употреба, което може да докара до ненадейно изключване на устройството с цел отбрана на електронните съставни елементи “, обявиха от Apple.

" Миналата година представихме функционалност за iPhone 6, iPhone 6s и iPhone SE, която да предотврати неочакваното изключване на телефоните при посочените условия “, допълниха от компанията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР