Американският щат Охайо гласува за легализиране на марихуаната за немедициски

...
Американският щат Охайо гласува за легализиране на марихуаната за немедициски
Коментари Харесай

Щатът Охайо легализира марихуаната и вписва абортите в местната конституция

Американският щат Охайо гласоподава за узаконяване на марихуаната за немедициски цели, съобщи Асошиейтед прес.

Това стана по време на референдум. Така Охайо става 24 американския щат, който легализира марихуаната за немедицински цели.

На референдума гласоподавателите в щата поддържаха ново законодателство, което ще разреши на пълнолетни лица над 21 години да купуват и да имат дребни количества канабис и да отглеждат канабис в дома си. Върху покупките ще има налог от 10 %.

Същият щат утвърди и отбраната на правото на аборт, съобщи Франс прес. Това също стана на референдум, на който гласоподавателите от щата се произнесоха правото на аборт да бъде вписано в конституцията на Охайо. Това се счита за огромна победа за бранителите на аборта и за демократите на президента Джо Байдън една година преди президентските избори в Съединени американски щати.

Смята се, че този въпрос ще бъде една от водещите вътрешнополитически тематики по време на предизборната акция следващата година, съобщи Българска телеграфна агенция.

В прилежащия на Охайо щат Кентъки губернаторът Анди Бишиър беше избран отново на поста през вчерашния ден. Той също трансформира въпроса за правото на аборт във водещ по време на предизборната си акция в борбата за губернаторския пост.    
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР