Американският сенатор Том Котън заяви, че е крайно време да

...
Американският сенатор Том Котън заяви, че е крайно време да
Коментари Харесай

САЩ няма да позволи на Китай да нахлуе в Тайван - това трябва да бъде кристално ясно

Американският сенатор Том Котън съобщи, че е извънредно време да стане „ кристално ясно “, че Съединени американски щати няма да разреши на Китай да нахлуе в Тайван.

По време на изказването си Котън акцентира, че Съединени американски щати би трябвало да подхващат дейности, с цел да попречват все по-агресивните опити на Китай да подчини Тайван.

На 23 януари, на фона на многочислените нахлувания в Тайванската идентификационна зона, Съединени американски щати удостовери поддръжката си за островната страна, като от държавния департамент обявиха, че приканват Пекин да „ приключи военния, дипломатическия и стопански напън против Тайван и вместо това да взе участие в логичен разговор с демократично определените представители на страната “.

„ Съединените щати би трябвало ясно да заявят, че няма да разрешат на Китай да нахлуе в Тайван и да го подчини. Случаят е завършен. Без повече диспути по тематиката. “, сподели Котън, като акцентира, че Съединени американски щати ще се притекат на помощ на Тайван, в случай че Китай наложително нахлуе в неговите територии или се опита да наруши статуквото по какъвто и да било метод.

Котън прикани Съединени американски щати да дефинира „ червени линии “, чието прекрачване да води до подобаващ отговор. Примери за такива биха били завземането от страна на Китай на всички острови, ръководени от Тайван или Япония, както и офанзиви против американски войски в Северна Корея. Причината Котън да дефинира отнемането на отдалечените тайвански острови за прекрачване на „ алена линия “ идва в отговор на заканите на Китай от май месец предходната година да завземе островите Донгша. В допълнение доста от нахлуванията на китайски военни и шпионски самолети в тайванската идентификационна зона за противовъздушна защита през 2020 година са осъществени точно наоколо до тази островна група и провокират опасения от вероятно военно нахлуване и опит за принудително завземане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР