Американският сенатор от Демократическата партия Крис ван Холън заклейми Турция

...
Американският сенатор от Демократическата партия Крис ван Холън заклейми Турция
Коментари Харесай

Сенатор от САЩ заплаши Турция: Без F-16, ако блокирате Швеция за НАТО


Американският сенатор от Демократическата партия Крис ван Холън жигосах Турция като " недоверен съдружник ", като в същото време прикани за нови наказания против Анкара, в случай че тя продължава да блокира участието на Финландия и Швеция в НАТО, оповестява БГНЕС.

" Трябва да работим в по-голяма съгласуваност с нашите сътрудници от Европейски Съюз и да обмислим вероятно разнообразни типове наказания, в случай че Ердоган продължи да блокира влизането на Финландия и Швеция ", съобщи Ван Холън, който е член на сенатската комисия по външни връзки, по време на събитие на Al-Monitor PRO.

Ван Холън предизвести, че Вашингтон ще блокира продажбата на изтребители F-16 на „ Lockheed Martin “, в случай че Анкара не утвърди разширението към скандинавските страни.

" Няма да има самолети F-16, които да отидат в Турция, в случай че тя не одобри Швеция и Финландия ", сподели той.

Припомняме, че преди две години Съединени американски щати блокираха доставките на съоръжение и за свръхмодерния изтребител F-35 за Турция. Това се случи поради решението на Анкара да закупи и разположи съветски зенитни ракетни системи С-400.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР