Американският сенатор Линдзи Греъм (щата Южна Каролина) не е обезкуражен

...
Американският сенатор Линдзи Греъм (щата Южна Каролина) не е обезкуражен
Коментари Харесай

Американски сенатор повтори призива си за убийство на Путин

Американският сенатор Линдзи Греъм (щата Южна Каролина) не е обезкуражен от отзвука, който провокира предлагането му по-рано този месец някой да убие съветския президент Владимир Путин. Всъщност той ускорява нападателната си политическа изразителност на фона на рецесията в Украйна.

"Надявам се, че той ще бъде изваден, по един или различен метод ", сподели Греъм пред кореспонденти в сряда във Вашингтон. "Не ме интересува по какъв начин ще го извадят. Не ме интересува дали ще го изпратим в Хага и ще го съдим. Искам единствено да си тръгне. "

Греъм удостовери, че счита убийството на Путин за мечтан вид за премахване на съветския президент, тъкмо както загатна в обява в Twitter от 3 март, в която попита: "Има ли Брут в Русия? Има ли по-успешен полковник Щауфенберг в съветската войска? "

Тогава представителят на Кремъл Дмитрий Песков осъди "истеричното разпалване " на антируски настроения в Съединени американски щати, наричайки го самобитен "русофобски срив ".

В сряда известният като "ястреб " сенатор удостовери, че фактически е призовавал Путин да бъде погубен.

"Време е той да си отиде ", сподели Греъм за Путин. "Той е военнопрестъпник. Иска ми се някой да беше разкарал Хитлер през 30-те години. Така че да, Владимир Путин не е законен водач. Той е военнопрестъпник. "

Руският народ "ще има нулево бъдеще ", в случай че продължава да следва Путин, твърди Греъм и прибавя, че в случай че Съединени американски щати продължат да оказват помощ на Украйна да се отбрани, до момента в който постановат наказания, с цел да "задушат съветската стопанска система ", сили в Русия ще се надигнат, с цел да сложат завършек на рецесията. "Смятам, че светът ще е по-добре без Путин - колкото по-скоро, толкоз по-добре, и не ме интересува по какъв начин ще го създадем. "

Коментарите на Греъм пристигнаха на фона на засилващата се антипутинска изразителност във Вашингтон. В сряда президентът Джо Байдън за пръв път назова Путин "военнопрестъпник ", ден откакто Сенатът поддържа резолюция, в която съветският президент е наименуван подобен.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР