Американският регулаторен орган за лекарствата отложи решението за одобрение на

...
Американският регулаторен орган за лекарствата отложи решението за одобрение на
Коментари Харесай

Американският регулаторен орган отложи решението за лекарството за Алцхаймер на Eli Lilly донанемаб

Американският регулаторен орган за медикаментите отсрочи решението за утвърждение на обещаващото лекарство за заболяването на Алцхаймер на Eli Lilly, което се очакваше да получи зелена светлина този месец.

A решението на Американската администрация по храните и медикаментите по отношение на лекарството донанемаб на Eli Lilly в началото трябваше да бъде до края на първото тримесечие, само че революционното лекарство в този момент ще бъде предмет на спомагателен обзор от съвещателен комитет от самостоятелни специалисти.

„ FDA осведоми Lilly, че желае да разбере в допълнение тематиките, свързани с оценката на сигурността и ефикасността на донанемаб, в това число резултатите за сигурност при пациенти, лекувани с донанемаб, и последствията за ефикасността от неповторимия дизайн на изпитването “, Базираната в Индианаполис група заяви в петък.

FDA, която не отговори незабавно на искане за коментар, се чака да отнеме няколко месеца, с цел да свика групата от специалисти, съгласно човек, непосредствен до Eli Lilly. Това би до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР