Американският производител на лекарства Merck & Co Inc заяви, че

...
Американският производител на лекарства Merck & Co Inc заяви, че
Коментари Харесай

EMA започва преглед в реално време на лекарството за COVID-19 на Merck

Американският производител на медикаменти Merck & Co Inc съобщи, че лекарственият регулатор на Европейския съюз е почнал обзор в действително време на пробното антивирусно лекарство против COVID-19 за възрастни на компанията, съобщи Ройтерс.

Съгласно процедурата, известна още като " непрестанен обзор ", Европейската организация по медикаментите (EMA) ще оцени данните незабавно щом станат налични, вместо да чака публично заявление, когато бъде събрана цялата нужна информация.

Докато на този стадий имунизациите са главното оръжие против Covid-19, пробното хапче на компанията Merck молнупиравир (molnupiravir) може да промени борбата с ковид, откакто изследванията демонстрираха, че това лекарство може да понижи на половина вероятността от гибел или хоспитализация за тези, които са най-застрашени от тежко Covid заболяване, показва Ройтерс.

Предварителните резултати от проучванията демонстрират, че лекарството би могло да понижи опцията на ковид да се развъжда в тялото и по този метод да се избегне настаняване в болница или смъртен случай.

Оценката ще продължи, до момента в който се съберат задоволително доказателства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР