Американският производител на електрически автомобили Tesla за пореден път надмина

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla за пореден път надмина
Коментари Харесай

Tesla изненада Уолстрийт с ново рекордно тримесечие

Американският производител на електрически коли Tesla за следващ път надмина прогнозите на Уолстрийт, отчитайки рекордни доходи за първото тримесечие на 2022 година, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията на Илон Мъск регистрира облага на акция от 3,22 $ при доходи от 18,76 милиарда $, до момента в който упованията на анализаторите бяха за облага на акция от 2,26 $ при доходи от 17,80 милиарда $.

Основното поделение на компанията – автомобилното, е записало доходи от 16,86 милиарда $, което е растеж от 87% в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Брутните маржове в подразделението са скочили с 32,9%, като Tesla регистрира брутна облага от 5,54 милиарда $ в главния си сегмент.

Ръстът на приходите се дължи частично от увеличението на броя на колите, доставени от Tesla, и на нарастването на междинните продажни цени, заяви компанията в своя акционерен пакет.

В началото на този месец Tesla регистрира доставки на транспортни средства от 310 048 за първото тримесечие. Автомобилите Model 3 и Model Y съставляват 95%, или 295 324, от доставките в интервала, завършил на 31 март 2022 година

При представянето на отчетата за първото тримесечие финансовият шеф Закари Къркхорн и основният изпълнителен шеф Илон Мъск споделиха, че Tesla остава уверена, че може да реализира 50% напредък по отношение на 2021 година Въпреки това, изпълнителните шефове означиха, че компанията е изгубила към месец от производството си заради прекъсването на работата на завода в Шанхай поради ограничаващите ограничения, свързани с COVID-19.

„ Производството се възобновява при лимитирани равнища и ние работим старателно, с цел да се върнем към цялостното произвеждане допустимо най-бързо “, сподели Киркхорн.

„ Изглежда евентуално тази година да успеем да произведем 1,5 коли “, сподели Мъск, само че предизвести, че клиентите, които поръчват в този момент, са изправени пред дълъг лист с чакащи и някои от поръчките им няма да дойдат преди идната година.

Мъск също по този начин призна, че напредъкът в самостоятелното шофиране лишава повече време, в сравнение с е очаквал.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР