Американският производител на електрически автомобили Тесла (Tesla) обяви рекордна загуба

...
Американският производител на електрически автомобили Тесла (Tesla) обяви рекордна загуба
Коментари Харесай

"Тесла" отчете рекордна загуба за тримесечие

Американският производител на електрически коли " Тесла " (Tesla) разгласи рекордна загуба за четвъртото тримесечие на 2017 година, единствено ден откакто създателят й Илън Мъск означи голям триумф с изстрелването на ракетата " Фалкон хеви ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Компанията е понесла тримесечна загуба от 657 млн. $ по отношение на 123 млн. $ през същото тримесечие на миналата година, отбелязвайки, че е имала усложнения да извърши индустриалните цели за седана си Модел 3 (Model 3), осведоми ДПА.

Тесла уточни обаче, че ще продължи да се стреми към устойчиво увеличение на производството на електрическия автомобил, за който се надява да завладее всеобщия пазар с по-ниската си цена.

Компанията стартира производството на Модел 3 през юли 2017 година и го предлага на цени, започващи от 35 000 $. В главната си версия колата може да измине без презареждане 350 км, оптималната й скорост е 210 км в час, а ускорението до 100 км в час лишава към 5,6 секунди, прецизира ТАСС.

" Тесла " си е сложила за цел до края на първото тримесечие на 2018 година да създава по 2500 електрическия автомобил от този модел седмично и 5000 седмично до края на второто тримесечие.

Анализаторите чакаха по-големи загуби и акциите на компанията нарастнаха в борсовата търговия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР