Американският производител Ford смята да промени стратегията си в Европа,

...
Американският производител Ford смята да промени стратегията си в Европа,
Коментари Харесай

Ford променя стратегията си за Европа

Американският производител Ford счита да промени тактиката си в Европа, като насочи старания към носещите по-големи облаги SUV-модели, както и към товарните пътнически ванове. В Съединени американски щати към този момент компанията разгласи, че отстранява всички леки коли от гамата си, като ще залага единствено на кросоувъри и всъдеходи, както и на пикапите, които са най-важният и най-успешен модел в гамата на марката.

Според основния финансов шеф на марката – Боб Шанкс, сега множеството европейски модели не носят облага и по тази причина следва да бъдат взети ограничения. Той не посочи какви тъкмо ще бъдат те, само че се чака компанията последователно да се откаже от миниванове като C-Max, S-Max и Galaxy.
В Европа на облага са ванът Transit, SUV-моделът Kuga, пикапът Ranger, както още няколко „ вносни продукта”, признава Шанкс. Той не посочи, кои тъкмо са тези „ вносни” подукти, само че сигурно един от тях е спортният Mustang, който е №1 по известност в своя клас. Добре се оправя и огромният кросовър Edge, чиито продажби за второто тримесечие са рекордни за модела.
На противоположния полюс е на открито C-Max, който записа срив с 18% в продажбите – до 31 888 броя през първата половина на годината. Под сериозна въпросителна е и Mondeo – европейската версия на седана Fusion, който в Щатите няма да се създава и продава.
В същото време Ford сътвори на ново дъщерна компания - Ford Autonomous Vehicles LLC, което ще се занимава извънредно с безпилотни коли. В нея ще бъдат вложени към 4 милиарда $, като ¼ от тях ще отидат за компанията AI Argo, със седалище в Питсбърг, който също се занимава с безпилотни коли.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР