Американският професионален боксьор Патрик Дей почина в Чикаго след тежка

...
Американският професионален боксьор Патрик Дей почина в Чикаго след тежка
Коментари Харесай

Американски боксьор почина след тежък нокаут

Американският професионален боксьор Патрик Дей умря в Чикаго след тежка контузия на мозъка. Той пострада при ноукаута в десетия рунд на мача от супер междинна категория с Чарлз Конуел в събота, който беше част от галавечер с централно събитие дуелът сред Александър Усик и Чаз Уидърспуун.

Дей умря след четири дни в кома, макар че незабавно след случая му е била направена интервенция на мозъка.

Трагичната вест за гибелта на 27-годишния боксьор разгласи промотърът му Лу Дибела. " Той беше заобиколен от фамилията си, околните другари и членове на тима си, в това число и на своя наставник, другар и треньор Джо Хигинс ", се споделя в изказването.

Преди влизането си в професионалния бокс през 2013 година Дей е имал огромни триумфи при дилетантите, като два пъти е ставал народен първенец.

Тази година той взе междуконтиненталната купа на Международната боксова федерация (IBF) в своята категория. През юни влезе в топ 10 на ранглистите на IBF и Световния боксов съвет.

През юли други двама професионални боксьори починаха след получени контузии по време на мачове - 23-годишният аржентинец Уго Сантиян и 28-годишният руснак Максим Дадашев.

Дибела съобщи, че това не е моментът, в който тематиката за смъртните случаи в бокса би трябвало да се разисква. " Все още нямаме отговорите, само че несъмнено има доста въпроси ", уточни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР